Právě jsme na cestě do základního tábora

Nepál – Známý boleslavský horolezec Petr Mašek tento týden zahájil další ze svých výprav do asijských velehor.
Přinášíme vám exkluzivní zprávy z průběhu celé expedice, poprvé se Petr Mašek za pomoci satelitního telefonu ohlásil v pátek ráno.

Jak jste se mohli dočíst v Deníku, tentokrát míří Petr na Dhaulagiri, 8167 metrů vysokou horu v Nepálu a sedmou nejvyšší horu světa.

„Mám za sebou cestu letadlem, v Káthmandú jsem se sešel se zbytkem výpravy, ostatní tři horolezci, tedy Libor Uher, Tomáš Petreček a Marek Novotný, tu na mě už čekali,“ říká Mašek.

V Káhmandú dokoupili poslední nezbytnosti a výprava mohla začít. Absolvovali cestu do městečka Pokhara. „Přestoupili jsme na takový terénní autobus, a už samotná jízda byla docela adrenalin, když jsem viděl ty gumy na kolech, tak jsem si říkal, že tam v životě nemůžeme dojet,“ prozrazuje horolezec své pocity.

Nicméně šťastně dorazili na místo a v tuto chvíli celá expedice, k níž se přidalo ještě sedm trekařů a štáb České televize, nastoupila cestu do základního tábora.

„Počítáme, že pokud se nestane nic neočekávaného, měli bychom tam dorazit za nějakých pět až šest dní,“ vysvětluje Petr Mašek další plány.

Příští týden se tak můžete těšit na další novinky z Expedice Dhaulagiri, které vám exkluzivně zprostředkuje Boleslavský deník.

Příspěvek byl publikován v rubrice 2012 Dhaulagiri. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář